Article du magazine Wo!Pop

Artikel uit het tijdschrift Wo!Pop

Thomas de sleutel

Wij vragen ons af of Thomas als kind in een pan is gevallen.

Al sinds hij heel jong was, is hij gepassioneerd door koken. Al op 12- of 13-jarige leeftijd konden zijn ouders de voeten onder tafel steken, want Thomas kookte met liefde en al het eten.
Thomas kreeg meer zelfvertrouwen door te studeren aan de hotelschool van Namen. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om een ​​managementdiploma te behalen. Tussen 1998 en 2006 hielp hij zijn ouders met hun table d'hôtes. Tegelijkertijd werkt hij in de gemeenschappelijke keuken.
Gaandeweg kreeg Thomas verantwoordelijke posities bij Sodexo, Unijolly, ISS en zelfs Compass Group, zijn laatste werkgever waar hij manager was van de banketdienst bij de Europese Commissie. In het weekend verzorgt Thomas al 17 jaar als zelfstandig ondernemer de catering.
In maart 2020 dwong Corona de horeca om van de ene op de andere dag te sluiten. Wat moet ik doen? Duiken of stuiteren? Thomas geeft niet op. Hij probeert zichzelf opnieuw uit te vinden... Zo lanceerde hij het concept van 'maaltijdbezorging aan huis'. Thomas raakt beetje bij beetje georganiseerd, want dankzij de tamtam krijgt hij steeds meer klanten. Tegenwoordig kookt hij niet meer in groepsverband, maar is hij zijn eigen bedrijf begonnen om verfijndere en kwalitatievere maaltijden te bereiden.
Voor drukke gezinnen, ouderen, zieken of mensen die terugkomen uit het ziekenhuis, of zelfs klanten die zichzelf gewoon willen verwennen, biedt deze chef elke dag een verse groentesoep, een heerlijk warm gerecht of een aangenaam, voedzaam koud gerecht en als afsluiter een dessert om je lippen bij af te likken. Thomas biedt ook elk weekend een feestmenu aan!
Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen rekenen op de vriendelijkheid van de bezorgers die het gerecht op de keukentafel of indien nodig zelfs in de koelkast neerzetten. En als iemand niet thuis is, vertrouwen de bezorgers de maaltijd toe aan de buren of zetten ze deze neer in de tuin of op het terras.
Naast de dagschotels biedt Thomas ook gepersonaliseerde arrangementen voor familie-, vriendschappelijke, sportieve of professionele evenementen. Het past zich aan elke klant aan, afhankelijk van zijn wensen en budget. Hij kookt wonderen voor een verjaardag, een doop, een communie, een bruiloft,
een verloving, een gezellig vriendschappelijk, familie- of sportfeestje, een zakenlunch of een ander evenement...
In verdrietige tijden is Thomas er ook om zoute en/of zoete lekkernijen te bezorgen na een begrafenisceremonie.

Momenteel zijn de volgende gemeenten actief: Wezembeek-Oppem, Kraainem, Sterrebeek, Tervuren en Woluwe en ook een deel van Sint Stevens Woluwe, Zaventem, Oudergem, Evere, Schaarbeek en Etterbeek. Misschien heb je het geluk dat je tijdens een bevalling de glimlach van Isabelle, Franklin of Philippe tegenkomt.

Sinds mei is deze geduchte chef-kok gevestigd in de gerenoveerde voormalige werkplaatsen van bakkerij Dhaenens op het Prinses Joséphine Charlotteplein in Kraainem. 120m2 in een gloednieuwe keuken. Wat kun je nog meer dromen?
Terug naar blog